فصد خون غرب تهران
برزگران
خشکشویی
تصفیه آب
ابزار رویان>

انتخاب صفحه

فصد خون شمال تهران

افطار روحانی با دست‌اندرکاران برجام

رییس‌جمهوری گفت: امروز همگان به‌ویژه رسانه‌های همگانی، اساتید دانشگاه‌ها و کارآفرینان باید دست به دست هم دهند و در جستجوی راههای استفاده بهتر از فرصت‌های پسابرجام باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شنبه‌شب و در ضیافت افطار با دست‌اندرکاران برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اظهار داشت: تردیدی نیست که اگر ارشادات، حمایت‌ها و دفاع قاطع مقام معظم رهبری نبود، در پیشبرد برجام با مشکل مواجه می‌شدیم.

روحانی با اشاره به بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی گفت: این کار بزرگ با کمک هم انجام شد و مصلحت هم همین بود که همه بیایند. هر جا که شبهه‌ای وجود داشت مورد توجه قرار گرفت و این بسیار بااهمیت بود.

رییس جمهوری با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از فضای برجام اضافه کرد: دوره پیش از برجام سپری شده است و اکنون رسانه‌های همگانی، دولت و مجلس و همه دلسوزان باید به این بیندیشند که چگونه می‌توان از فضای پسابرجام در راستای منافع ملی بیش از پیش بهره گرفت.

روحانی با ابراز اینکه “راهی جز وحدت و اتحاد نداریم”، گفت: برجام مخالف داشت و هنوز هم نه‌تنها در آمریکا، اروپا و منطقه که حتی در میان برخی کشورهای نزدیک هم که متأسفانه به‌غلط نگران قدرت ایران هستند، مخالف دارد و به‌شدت در حال تلاش علیه برجام هستند و در این ارتباط ما باید از این دستاورد، مراقبت و حفاظت کنیم و به دست دشمنان منافع ایران، بهانه ندهیم.

رییس جمهوری پرهیز از سردادن برخی شعارهای غیرضروری و بی‌نتیجه را ضروری دانست و گفت: بلند داد زدن، امنیت و منافع ملی ما را تقویت نمی‌کند. آن چیزی که قدرت ملی ما را افزایش می‌دهد تقویت واقعی قدرت دفاعی، پیشبرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ساله، تحقیقات دفاعی و جذب سرمایه است اما طرح برخی شعارها، صرفاً به دست آنهایی که به‌دنبال ایران هراسی هستند، بهانه می‌دهد و موضع آنها را تقویت می‌کند.

روحانی مطرح کردن بحث هسته‌ای از سوی برخی قدرت‌ها را محصول ایران هراسی برشمرد و گفت: ما در مقابل تلاش کردیم به همگان بگوییم که تعامل با ایران به‌نفع همه است، ایران یک تهدید و خواهان دستیابی به تسلیحات اتمی نیست.

رییس جمهوری اظهار داشت: ایجاد اشتغال برای جوانان، رشد اقتصادی و بهره برداری از منابع مشترک نفت و گاز از جمله اهداف برجام بوده و هست و امروز همگان به‌ویژه رسانه‌های همگانی، اساتید دانشگاه‌ها و کارآفرینان باید دست به دست هم دهند و در جستجوی راههای استفاده بهتر ازفرصت‌های پسابرجام باشند.

روحانی تأکید کرد: نباید از برخی حملات بهراسید و این حرکت‌ها نباید در روحیه و عزم شما ذره‌ای خلل ایجاد کند.

رییس جمهوری در ابتدای سخنان خود نیز با اشاره به اینکه مراسم افطاری در این شب به‌پاس قدردانی از همه کسانی است که در زمینه حل یک معضل بزرگ ملی که شکل بین المللی به خود گرفته بود، قدم‌های مؤثر و کارسازی برداشتند، ادامه داد: رسانه‌های کشور خدمت بزرگی برای اطلاع رسانی در زمینه برجام انجام دادند که باید کماکان به این خدمت ادامه دهند.

روحانی با مرور روند طولانی مذاکرات هسته‌ای افزود: یک معنای ظاهری مذاکرات، نصیحت و بیانیه صادر کردن و همچنین اعلام شهر و زمان جلسه بعدی بود که ممکن است این نوع مذاکرات صدسال طول بکشد و این حل و فصل نبود بلکه ادامه دعوا است، اما مذاکره به‌معنای واقعی این است که طرفهای مذاکره کننده، در رسیدن به اهداف و مقاصد تعیین شده، قدم‌های مشخص و متقابلی بردارند.

رییس جمهوری با اشاره به برنامه بدخواهان کشور و ملت برای به صفر رساندن فروش نفت ایران در بازارهای جهانی، گفت: البته نباید اقتصاد کشور تک‌محصولی و متکی به نفت باشد اما باید در نظر داشت که برای نجات از اقتصاد نفتی یک برنامه بلندمدت نیاز است.

روحانی تلاش دشمنان برای کاهش درآمدهای نفتی، مسدود کردن فعالیت‌های بانکی و افزایش تا ۲۰درصدی هزینه‌های نقل و انتقالات مالی را از اقداماتی برشمرد که دشمنان پیش از برجام مرحله به مرحله اجرا کردند و ادامه داد: با کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت و قراردادن ما تحت مواد ۴۰ و ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل و در مرز ماده ۴۲ قرار دادن به آن معنا بود که هر زمانی ممکن بود کشور، درگیر یک توطئه نظامی از سوی بدخواهان شود.

رییس جمهوری، یک راه حل این معضل را مذاکره ذکر کرد و گفت: آغاز مذاکره‌ای جدی با طرف مقابل و با راهبرد برد ــ برد، یکی از راههای پایان دادن به این وضعیت بود و معتقدم اگر در این مسیر حرکت نمی‌کردیم موفق نمی‌شدیم و این مسیر و راه را در انتخابات ۹۲ به‌عنوان یک وعده به مردم مطرح کردم و مردم نیز در همان انتخابات، به این مسیر و راهبرد رأی دادند.

روحانی اظهار داشت: در چارچوب این مذاکرات و در نهایت برجام، به توافقی دست یافتیم که مسئله بسیار پیچیده پی‌ام‌دی حل و فصل گردید، کشور از فصل هفتم خارج و تحریم‌ها به‌تدریج برداشته و مسیر تقویت برنامه دفاعی کشور نیز گشوده شد و اینها موفقیت بزرگی در راستای منافع ملی بود.

رییس جمهوری افزود: امروز حقوق هسته‌ای ایران اسلامی که خواست ملت بود، تثبیت شده است، به‌گونه‌ای که اکنون یواف‌سیکس و آب سنگین می‌فروشیم و کیک زرد خریداری می‌کنیم و همزمان هزینه‌های واردات، کاهش و مسیر ارتباطات بانکی هموار و زمینه برای سرمایه گذاری مهیا شده است و ما باید قدردان این کار بزرگ ملی باشیم.

در ابتدای این مراسم نیز دکتر مسعود پزشکیان نائب‌رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحثها و تبادل نظرات گوناگون میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان هسته‌ای و سیاست خارجی پیرامون برنامه هسته‌ای کشور و مسیری که باید در این راستا طی شود، گفت: پیش از برجام هر قطعنامه‌ای علیه ایران در سازمان ملل متحد با رأی بالا به تصویب می‌رسید، اما امروز وحدت جهانی علیه کشور ما شکسته شده و این دستاورد بزرگ برجام است.

نائب‌رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر “باید واقعیت‌ها را به‌درستی برای مردم بازگو کرده و مسیر حرکت و هدفمان را بدانیم”، خاطرنشان کرد: برجام دستاوردهای بزرگی برای کشور و ملت داشته است و شیطنت‌های آمریکا و اسراییل هم در این مسیر به‌خاطر ذات دشمنی آنان با ملت ایران است.

پزشکیان با ابراز اینکه دشمنان ملت ایران نمی‌خواهند تا این کشور و مردم روی پای خود بایستند، گفت: ملت ایران روی پای خود خواهد ایستاد و از مسیر تعامل و گفتگو برای رسیدن به اهداف خود استفاده خواهد کرد.

دکتر شافع استاد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم در بیان ابعاد حقوقی دستاورد برجام با اشاره به پروسه ارجاع برنامه ایران از آژانس به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌ها علیه ایران، افزود: برجام نشان داد که حقوق بین الملل ضمانت اجرایی داشته و با استفاده از قواعد حقوق بین الملل می‌شود یک چالش بزرگ را پشت سر گذاشت.

وی با بیان اینکه این موفقیت نشان داد که تیم مذاکره کننده هسته‌ای توانستند دستاوردهای بزرگی را نصیب ملت ایران کنند، اظهار داشت: مهمترین دستاورد حقوقی توافق برجام پایان دادن به یک چالش بزرگ در فصل هفتم منشور سازمان ملل علیه ایران بود.

این استاد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه موضوع هسته‌ای ایران و رفتن پرونده به فصل ٧ می‌توانست در تفاسیر گسترده‌ای بهانه‌ها را برای حمله نظامی به ایران فراهم بیاورد، گفت: برجام توانست پرونده ایران را از چارچوب فصل ٧ بیرون بیاورد و این در تاریخ حقوق بین الملل بی‌نظیر است.

دکتر شافع خاطرنشان کرد: برجام شجاعتی به ایران داد که به دیگر چالش‌ها و مسائل خود نیز در عرصه بین الملل از منظری حقوقی بنگرد.

وی با اشاره اینکه خوشبختانه امروز یک نگاه جدید مبتنی بر حقوق بین الملل در عرصه سیاست خارجی کشور وجود دارد، گفت: دستاوردی که امروز تیم مذاکره کننده هسته‌ای در توافق برجام به دست آورده نشان از قدرت تعامل، درایت، بصیرت و توانایی این تیم است.

دکتر عقیلی مدیرعامل بانک خاورمیانه نیز بر ضرورت اصلاح سیستم بانکی داخلی برای ارتباط با بانک‌های بین المللی تأکید کرد و گفت: اگر بانک‌های داخلی با احتیاجات بین المللی تطبیق یابند، قطعاً بانک‌های بزرگ دنیا علاقمند به همکاری با بانک‌های کشور خواهند بود.

درباره نویسنده

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =